انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی بازتاب گسترده ای در رسانه های دنیا به همراه داشت.
از همان دقایق اولیه آغاز انتخابات، شبکه های تلویزیونی منطقه خاورمیانه، آسیای میانه، جنوب و جنوب شرق آسیا، اروپا، آفریقا، آمریکای شمالی، مرکزی و جنوبی و اقیانوسیه به زبان های عربی، انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، آلمانی، روسی، ترکی، چینی و ژاپنی انتخابات مجلس شورای اسلامی کشورمان را بازتاب دادند.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از تهران درباره انتخابات مجلس ایران خاطرنشان کرد که مردم این کشور در بحبوحه فشارهای غربی ها به پای صندوق های رای رفتند. همچنین این خبرگزاری، انتخابات مجلس را پاسخی به اتهامات غرب درباره دموکراسی در ایران دانست. در همین حال، لس آنجلس تایمز طی گزارشی با اشاره به انتخابات روز گذشته در کشورمان اذعان کرد که قدرت نمایی های برخی کشورها و تشدید تحریم ها علیه ایران شور میهن پرستانه ای را در میان مردم این کشور به راه انداخته است.
گاردین نیز با اشاره به انتخابات مجلس در گزارش خود نوشت که حضور گسترده مردم در این انتخابات نشان دهنده حمایت مردمی از نظام حاکم است. از سوی دیگر؛ تلویزیون الجزیره انگلیسی در گزارش خود درباره انتخابات مجلس ایران گزارش داد که رای دهندگان ایرانی رای دادن را وظیفه خود می دانند. این شبکه تلویزیونی همچنین در گزارش دیگری با اشاره به تحریم های غرب علیه ایران تاکید کرد که میزان مشارکت مردم در نخستین ساعات آغاز انتخابات قابل قبول است. اما در شرایطی که رسانه های غربی سعی داشتند حضور پرشور و گسترده مردم را به نحوی کمرنگ نشان دهند شبکه تلویزیونی آسوشیتدپرس از صف های طولانی رای گیری در ایران گزارش داد.
این شبکه تلویزیونی در گزارش خود از تشکیل صف های طولانی در بیرون برخی حوزه های رای گیری در نخستین ساعات انتخابات مجلس ایران خبر داد و تصاویر زنده ای را در همین خصوص پخش کرد. خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز با بازتاب انتخابات مجلس ایران در روز گذشته، رقابت های انتخاباتی را مورد گزارش خود قرار داد و نوشت: این انتخابات بر انتخابات بعدی ریاست جمهوری در سال 2013 و نفر بعد از احمدی نژاد تاثیرگذار است.
از دیگر رسانه های غربی که از همان دقایق اولیه آغاز انتخابات، سلسله گزارش هایی را درباره انتخابات مجلس ایران بازتاب داد، خبرگزاری رویترز بود. این خبرگزاری در گزارش خود اذعان کرد که مردم در بخش های مرکزی و جنوبی پایتخت ایران برای انداختن رای خود به صندوق، صف کشیده اند. خبرنگار رویترز که به میان رای دهندگان رفته بود به بازتاب اظهارات مردم پرداخت و از قول یک خانم در شعبه رای گیری حسینیه ارشاد نوشت: «من اینجا هستم تا از نظام در برابر دشمنان حمایت کنم.» الحیات هم به انعکاس انتخابات مجلس ایران پرداخت و نوشت: منابع مستقر در تهران احتمال می دهند امسال میزان مشارکت مردم در انتخابات نسبت به سال های گذشته افزایش یابد. در همین ارتباط روزنامه کویتی الرای طی گزارشی از انتخابات مجلس ایران اعلام کرد که امروز میلیون ها ایرانی به پای صندوق های رای می روند و رفتار ملت ایران برای غربی ها قابل پیش بینی نیست.
الرای افزود: بارها پیش آمده که ناظران از حجم حضور و نحوه انتخاب مردم غافلگیر شده اند. از سوی دیگر؛ خبرگزاری آلمان نیز دیروز در گزارشی اعلام کرد که احتمال دارد ساعات رای گیری تا چهار ساعت تمدید شود. روزنامه عراقی الصباح هم در نسخه اینترنتی خود با بازتاب انتخابات مجلس ایران تاکید کرد که این انتخابات به رخ کشیدن قدرت تهران به روی غرب است. رسانه های روسیه نیز روز گذشته انتخابات مجلس ایران را درصدر اخبار خود انعکاس دادند. در همین خصوص خبرگزاری های نووستی، ایتارتاس و اینترفکس و پایگاه های خبری این کشور طی گزارش هایی انتخابات مجلس کشورمان را مورد بازتاب قرار داده و به تحلیل هایی دراین باره پرداختند.
خبرنگار شبکه تلویزیونی المنار در تهران هم در گزارشی از حضور گسترده رسانه های خارجی برای پوشش اخبار مربوط به انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد. حمزه الحاج حسن درگفت وگوی زنده با این شبکه با اشاره به آغاز انتخابات در ایران گفت: انتخابات امروز [روز جمعه] ایران حاوی پیامی برای غرب است. از سوی دیگر؛ حضور گسترده مردم در انتخابات دیروز مجلس تحلیل های متفاوتی را در برخی از رسانه های غربی در پی داشت. تلویزیون بلومبرگ گزارش داد: بازارهای نفتی به نتایج انتخابات ایران چشم دوخته اند.
روزنامه السفیر نیز از حضور مردم در پای صندوق های رای گزارش داد و نوشت: میزان مشارکت مردم ایران در انتخابات، تاثیر مستقیم بر میزان احتمال حمله به این کشور دارد. همچنین، لوفیگارو، دویچه وله، سی ان ان، بی بی سی، فاکس نیوز، یورونیوز، ای بی سی نیوز، ان بی سی و... از دیگر رسانه های برجسته غربی بودند که انتخابات مجلس ایران را مورد بازتاب قرار دادند.
نظر بدهید
![]() |