فرید زکریا می گوید: جرج بوش سال ها پیش از آغاز بیداری اسلامی همواره از برقراری دمکراسی در آفریقا، خاورمیانه و در سراسر جهان حمایت کرده است. اظهارات بوش درباره دمکراسی در واقع نوعی خوش بینی محافظه کارانه است که با دیدگاه های بسیاری از محافظه کاران دیگر کاملا در تضاد است، برای مثال بنیامین نتانیاهو که نوامبر سال گذشته بیداری اسلامی را جنبشی اسلام گرا ضد غربی، ضد لیبرال، ضد اسرائیلی و غیر دمکراتیک توصیف کرد. نکته جالب توجه اینکه سوء ظن عمیق و دیدگاه نتانیاهو نسبت به بیداری اسلامی کاملا شبیه موضعی است که ملک عبدالله زمامدار عربستان در قبال بیداری اسلامی دارد. به همین علت است که در بسیاری از مواقع رژیم اسرائیل و عربستان در زمینه های سیاسی با یکدیگر تفاهم دارند و هر دو آنها از قیام های مردمی در جهان عرب به شدت می ترسند. عربستان از بیداری اسلامی چنان وحشت دارد که هفته گذشته با برپائی نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در ریاض تلاش کرد تا همسایگان خود را علیه دمکراسی نوین بسیج کند. عربستان تلاش می کند کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را که همگی نظامی پادشاهی دارند در قالب یک فدراسیون قرار دهد و تشکیلاتی همانند اتحادیه اروپا به وجود آورد. | + ادامه مطلب
سی ان ان گزارش داد رژیم اسرائیل و عربستان از قیام های مردمی در کشورهای عرب به شدت می ترسند.
به نقل از باشگاه خبرنگاران ، فرید زکریا مجری برنامه جی پی اس شبکه تلویزیونی سی ان ان در ارزیابی مخالفان و موافقان جنبش دمکراتیک در دنیای عرب، بخشی از سخنان هفته اخیر جرج بوش را پخش کرد که در آن رئیس جمهور پیشین آمریکا می گوید ما از دمکراسی در هر کجای دنیا از خاورمیانه گرفته تا دیگر نقاط جهان حمایت می کنیم. جرج بوش می گوید آمریکا همواره در کنار کسانی قرار دارد که خواستار آزادی هستند.
نظر |
تاکنون اظهارنظرهای مختلفی درباره عوامل پشت پرده حوادث مصر مطرح شده و امروزه مصریها هنوز نتوانستهاند درباره این حوادث پاسخ روشنی دریافت کنند.
در قاهره، از زمان انقلاب مصر در 25 ژانویه 2011 و سرنگونی رژیم دیکتاتوری "حسنی مبارک" تاکنون مصایب بسیاری برسر ملت مصر آمده که از حادثه "جمل" در میدان التحریر و در بحبوبه انقلاب آغاز شد و به حوادث خیابان "محمد محمود و نخست وزیری" و سپس کشتار "پورت سعید" کشیده شد تا اینکه آخرین آن در کشتار "العباسیه" نمود پیدا کرد و در هیچ یک از آنها عاملان واقعی جنایتها مشخص نشده و همیشه و در تمام آن حوادث از طرف سومی سخن به میان میآید که عامل این حوادث بوده است.
واقعا این طرف سوم چه کسی است؟ به ویژه پس از حکم تبرئه دادگاه جنایی شمال قاهره که درباره معاونان حبیب العادلی، وزیر کشور حسنی مبارک صادر شد. این موضوع موجب شد تا این سوال بیش از پیش مطرح شود که واقعا قاتل تظاهراتکنندگان انقلابی در میدانهای مختلف مصر کیست و به عبارت بهتر این طرف سوم چه کسی است؟ سرلشکر "عمر سلیمان"، مدیر سازمان اطلاعات و امنیت حسنی مبارک در تحقیقاتی که از وی در دادستانی مصر صورت گرفت، ادعا کرد که این اخوان المسلمون بودند که بخشهای مختلف پلیس را طی حوادث جمعه خشم به آتش کشیدند، و این جماعت را متهم به فراری دادن زندانیان موجود در زندانهای مصر با کمک سازمانها و طرفهای خارجی و ایجاد آشوب و بلوا کرد و سرانجام اینکه طرفهای خارجی را به حمایت از جنبشهای انقلابی در مصر متهم کرد. از سوی دیگر "صلاح عادلی"، منشی کل حزب کمونیست مصر تاکید کرد که چیزی به نام طرف سوم در حوادث مصر وجود ندارد و این صاحبان منافع و ارکان رژیم سابق هستند که در پس تمام حوادث قتل و کشتار و ترور و تجاوز و تعدی به شهروندان مصری قرار دارند. عادلی به این نکته اشاره میکند که شورای عالی نظامی مصر هنگامی که میخواهد طرف سوم را پنهان کند، اقدام به کنار کشیدن نیروهای امنیتی از عرصه میکند و اجازه نمیدهد در صحنه درگیریها ظاهر شود. | + ادامه مطلب
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز روز جمعه با انتشار مقاله ای از اطلاعات محرمانه درباره حملات سایبری و جنگ الکترونی آمریکا علیه تاسیسات هسته ای ایران پرده برداشت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبری العالم، انتشار این مقاله موجب برانگیختن خشم مجلس سنای آمریکا شد که خواستار تحقیق درباره این ادعاها شد.
روزنامه نیویورک تایمز اطلاعاتی را منتشر کرد که نشان می دهد باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا از زمان ورود به کاخ سفید و تصدی سمت ریاست جمهوری ، دستور حملات الکترونیکی از طریق اینترنت علیه مراکز غنی سازی اورانیوم به طور ویژه و عموما" تاسیسات هسته ای ایران را صادر کرده است. این روزنامه اطلاعات ذکر شده را به نقل از منابعی ذکر کرده است که دراین برنامه های الکترونیکی کار می کنند. نیویورک تایمز نوشت: اوباما به طور محرمانه دستور جنگ الکترونیکی از طریق شبکه اینترنت علیه رایانه های ایرانی را صادر کرده است که به طور مستقیم از آنها برای راه اندازی و فعالیت تاسیسات هسته ای ایران استفاده می شود. جان مک کین عضو حزب جمهوری خواه مجلس سنای آمریکا در بیانیه ای که نسخه ای از آن در اختیار سی.ان.ان قرار گرفت، گفت: انتشار اطلاعات محرمانه با هدف تقویت وجهه رئیس جمهوری آمریکا قبل از انتخابات ماه نوامبر آینده است. مک کین افزود: درز چنین اطلاعاتی ، عملیات سری مشابهی را که اکنون یا درآینده اجرا می شود ، تهدید خواهد کرد که این مساله به نوبه خود تهدیدی برای امنیت کل کشور به شمار می رود و به همین دلیل ، باید این درز اطلاعات متوقف شود؛ اگرچه برای رئیس جمهوری آمریکا مفید باشد. به گفته مک کین ، پیش از این نیز اطلاعات محرمانه مشابه منتشر شده بود و از جمله آن اطلاعاتی درباره تلاش های دولت آمریکا برای گسترش برنامه حمله به فعالان در یمن با استفاده از هواپیماهای بدون خلبان است.
حقیقت جنگ نرم، تسلط بر افکار و اندیشه هاست تا نگرش ها و رفتارهای جمعی مردم را در اختیار گیرد و همدلی و همراهی ایشان را با اهداف خود داشته باشد. از آن جایی که با زور و خشونت نمی توان بر مغزها و فکرها تسلط یافت می بایست از ابزارهای جنگی خاصی بهره برد که این تسلط را فراهم آورد و همدلی و همراهی مخاطب را برانگیزد.
در جنگ نرم، مرزهای جغرافیایی فرو می پاشد و مرزهای مشخص جبهه های حق و باطل و ایمان و کفر و دوست و دشمن به هم می ریزد و تشخیص خودی از غیرخودی غیرممکن می شود؛ چراکه در جنگ تسلط بر مغزها، هدف، ایجاد امتی هم هدف از تمامی نژادها و اقوام و مردمان جهان است. این امری بود که اسلام از آغاز بدان توجه داشته و فراتر از مرزهای نژادی و جغرافیایی در اندیشه تسخیر مغزها و قلب ها بود تا امت جهانی اسلام را پدید آورد. اکنون پس از چهارده قرن دشمن اسلام و عدالت و حقانیت، به این نتیجه رسیده تا امت خویش را براساس همان اهداف و ابزارها و روش های قرآنی شکل دهد و با امکان بهتر و بیشتر و بی هیچ محدودیت اخلاقی، عقلانی و عقلایی تهاجم گسترده خود را برای نابودی امت حق و عدالت خواه به عمل آورد.
به سخن دیگر، جنگ نرم، جنگ میان امت هاست نه ملت ها و نژادها. از این رو می توان آن را جنگی جهانی برشمرد که میان حق و باطل و ایمان و کفر درگرفته و از میان همه نژادها، ملت ها و اقوام از سفید تا زرد تا سرخ و سیاه، سپاهی عظیم به وجود آمده است. در اینجا سخن از قوم و ملت و نژاد و سیاه و سفید نیست، بلکه سخن از حق و باطل، عدالت و بی عدالتی است که دو جبهه جهانی را پدید آورده است. این همان جنگ نهایی و سرنوشت سازی است که از آغاز حضور بشریت در روی زمین با تکبر و استکبار ابلیسی و وسوسه شیطانی و هبوط آدم(ع) و قتل هابیل(ع) شکل گرفته و اکنون به نهایت راه خود رسیده است.
نویسنده در این نوشتار به این جنگ از نگاه دیگری براساس آموزه های قرآنی می نگرد . | + ادامه مطلب
حوادث فتنهگون سال 88 مثل همه پدیدههای سیاسی – اجتماعی درسآموز و واجد فرصتها، آسیبها و دستاوردهایی است.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از ندای انقلاب، حوادث فتنهگون سال 88 مثل همه پدیدههای سیاسی – اجتماعی درسآموز و واجد فرصتها، آسیبها و دستاوردهایی است.
هنر نظام جمهوری اسلامی از بدو پیروزی تاکنون این بوده است که از بحران ها حداکثر تجربه آموزی و فرصت سازی را به دست آورده است. فتنه سال 88 به رغم تلخی آن، توانست باز تولید روح اسلام انقلابی را در کشور نهادینه نمایند و پیوند نسلی در متن فتنه اتفاق افتد. بازخوانی سیره امام خمینی به عنوان بنیانگذار انقلاب اسلامی یکی از رهاوردهای فتنه 88 بود به صورتی که شأن نزول سخن امام و مستند کردن آنها به حوادث دهه اول انقلاب اسلامی باعث شد، نسل امروز این حادثه را امری تکراری بینند که مشابه آن قبلاً اتفاق افتاده است. گویی سخن امام در سالهای 59 و 60 (در قضیه لیبرالها، بنی صدر، منافقین و ...) سخن امروز رهبری است و هیچ چیز عوض نشده است. اما فتنه سال گذشته درسها، پندها و عبرتهایی برای نظام و ملت داشت که نباید آن را به ورطه فراموشی سپرد. تجربه سال 88 تجربه گرانسنگی است که میتواند مبنایی برای بسیاری از رویهها، نظامات و برنامهریزیهای آینده کشور قرار گیرد از جمله این عبرتها و درسها عبارت است از:
1- رهبری در ایران به مثابه ودیعه الهی
نقش بیبدیل رهبری دینی در جامعه اسلامی اصلی جوهری و اساسی است که موجب عبور نظام از گردنههای سخت و صعبالعبور شده است اما حادثه سال 88 چون ریشه در درون خانواده انقلاب داشت و از رقابت خانوادگی منشأ میگرفت، موجب پراکندگی اولیه مردم و نخبگان گردید. افول راهپیماییهای معترضین بعد از 29/3/88 نشان داد که اصل تمام کننده در کشور از مودت و محبت سرچشمه میگیرد و با تأیید و رد ولایت است که نگرشها تنظیم میگردد و بسیاری از نگاهها و نظرها خود را اصلاح و تنظیم مینمایند. در عین حال پیروی از رهبری شاخص در مسیر بودن است، بنابراین نخبگان برای تنظیم خود به تکاپو افتادند و هر کس از قافله ولایت عقب ماند از حوزه عزت اجتماعی خارج شد و در ردیف مخالفان و دشمن جای داده شد. تنوع قومی و نژادی ایران نشان میدهد که فقط دین و رهبر دینی میتواند آن را منسجم نمایند و این گونه نیز هست. | + ادامه مطلب
قاهره (العالم)- سردبیر روزنامه مصری الانوار، از وجود طرحی خطرناک برای گسترش تفکر وهابی تکفیری در کشورهای منطقه با پول های عربستان و حمایت های آل سعود خبر داد.
عادل الجوجری روز سه شنبه درمصاحبه با شبکه خبری العالم هشدار داد که تفکر وهابی تکفیری نه فقط منطقه بلکه همه جهان را تهدید می کند.
الجوجری گفت: هدف از گسترش این تفکر تبدیل کردن درگیری عرب ها با اسرائیل به درگیری میان عرب ها با ایران و نیز ایجاد درگیری میان شیعیان و سنی ها با هدف خدمت به منافع اسرائیل و آمریکا است. وی همچنین هدف از گسترش تفکر وهابی تکفیری در منطقه را تضعیف کشورهای عربی و جلوگیری از کشیده شدن انقلاب در کشورهای عربی به عربستان از طریق انقلاب تکفیری جدیدی دانست تا ریاض را از این تغییرات مصون نگاه دارد و این کشور به همراه اسرائیل به تنها قدرت منطقه تبدیل شود و این همان خواسته آمریکاست. سردبیر روزنامه مصری الانوار، با اشاره به تماس هایی که برای تاسیس جمعیتی جهانی از کشورهای مختلف برای مقابله با جریان تکفیری وهابی درجریان است، خاطرنشان کرد: این قضیه جهانی است و صرفا به کشورهای منطقه یا اسلامی محدود نمی شود زیرا تفکر وهابی به سازمان های تروریستی متصل است که همه جهانیان را تهدید می کند. الجوجری گفت: هیچ مکانی درجهان باقی نمانده است که آثاری از حملات اسرائیل درآن مشاهده نشود و یا شاهد اجرای طرح هایی درجهت خدمت به اسرائیل یا آمریکا نباشد و دشمن صهیونیست همواره درجهت خدشه دار کردن وجهه آمریکا و اسرائیل درجهان تلاش می کند. | + ادامه مطلب
نیروهای ناتو مستقر در افغانستان با انتشار بیانیهای، از سقوط یک فروند پهپاد نظامیان خارجی در ولایت "پکتیا" واقع در جنوب این کشور خبر داد.
در این بیانیه که امروز منتشر شد، تصریح شده است: این پهپاد شب گذشته بر اثر مشکلات فنی در منطقه "زرمت" ولایت پکتیا، سقوط کرد.
در همین حال سخنگوی والی پکتیا نیز در گفتوگو با رسانهها، سقوط این پهپاد را تأیید اما دخالت طالبان را در این حادثه رد کرد.
از سوی دیگر "ذبیحالله مجاهد" سخنگوی طالبان در تماس با رسانهها اعلام کرد که شبه نظامیان وابسته به این گروه شب گذشته با نیروهای خارجی در ولایت پکتیا درگیر شدند که بر اثر آن، یک فروند پهپاد نظامیان خارجی سرنگون شد.
جانشین فرمانده کل سپاه گفت: جوانان ایرانی با اندیشه علمی خود سینه فضا را میشکافند و با غرش موشکهایشان لزره بر اندام دشمنان میاندازند.
سردار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه در چهارمین جشنواره جوان سرباز که صبح امروز یکشنبه به میزبانی سپاه برگزار شد، گفت: امام (ره) با اتکا به جوانان با تمام دشمنان از جمله آمریکا، غرب، استکبار و استعمارگران مقابله کرد و آنها را از ایران بیرون راند و ایران را به کشوری آزاد و مسلط در معادلات جهانی تبدیل کرد. وی افزود: ایران اکنون کشوری مقتدر، آزاد و پیشرفته است که بدون آن حل هیچ معادله سیاسی و اقتصادی در عالم و منطقه ممکن نیست. جانشین فرمانده کل سپاه با اشاره به مقابله مستقیم ایران با آمریکا در دفاع مقدس و خلیج فارس، گفت: نظام مقدس جمهوری اسلامی با قدرت در مقابل تمام قدرتهای دنیا ایستاد. سلامی تاکید کرد: پس از جنگ تحمیلی جنگ در حوزههای دیگر از جمله تحریمهای اقتصادی و تهاجم فرهنگی ادامه پیدا کرد اما جوانان با درک و فهم سیاسی و فرهنگی و تبعیت از مقام معظم رهبری این توطئهها را خنثی کردند. وی ادامه داد: جوانان ایرانی با اندیشه علمی خود سینه فضا را میشکافند و با غرش موشکهایشان لرزه بر اندام دشمنان میاندازند، جوانانی که موازنه قدرت را میان اسلام و غرب برقرار کردند. جانشین فرمانده کل سپاه در ادامه با اشاره به تحولات منطقه اظهار داشت: آمریکاییها و غربیها هر روز با یک تشییع جنازه سیاسی در بلاد سیاسی مواجهاند و همه جا بوی اسلام به مشام میرسد. سلامی در پایان خاطرنشان کرد: مسیر سختی برای پیروزی نهایی در پیش داریم و همه باید با قدرت تلاش و فداکاری در کنار هم باشیم.
قتل عام گسترده، انتشار تصاویر دلخراش از اجساد کودکان، زنان و مردان مثله شده وسپس آغاز یک هجمهی تبلیغاتی هماهنگ و گسترده رسانه ای برضد حاکمیت کشور هدف و در نهایت، موضعگیری هماهنگ و یک دست برضد آن و ... تاکتیکی است که این روزها برای سوریه و به طور مشخص شخص «بشار اسد» برگزیده و پیاده میشود. روشی که ابتدا به دنبال کسب مجوز «مداخلهی بشردوستانه» یا همان به اصطلاح (R2P)، سپس به حداقل رساندن مقاومت مردمی ،در مرحله بعد کسب رضایت قدرتهای مخالف و در نهایت احتمالا آغاز حمله و اشغال نظامی است.
تنها با مروری کوتاه در تاریخ میتوان به راحتی نمونههای اجرا شدهی این تاکتیک شیطانی را یافت. «السالوادور» دههی 80 و «هندوراس» دههی 90 از جمله قربانیان این تاکتیک هستند که در اولی 75000 و در دومی 50000 غیر نظامی قتل عام شدند. به نظر میرسد، کشتار «الحوله» نیز در قالب همین سناریو طراحی و اجرا میشود. پروفسور «مایکل چوسودوفسکی»، استاد دانشگاه آمریکا و تحلیلگر نشریهی «گلوبال ریسرچ»، در این باره تحلیلی با عنوان «مدل السالوادور برای سوریه» منتشر کرده که به خوبی گویای این حقیقت است: نشانههای زیادی از حضور گستردهی سرویسهای اطلاعاتی غرب به خصوص آمریکا در سوریه برای راه اندازی قتل عام در این کشور وجود دارد. نیروهای ناتو و آمریکا با استفاده از مدل «جوخههای مرگ در السالوادور» در تلاش هستند؛ حکومت بشار اسد را ساقط کنند. مدل السالوادور یک مدل تروریستی است که طی آن جوخههای مرگ مورد حمایت آمریکا اقدام به قتل عام گستردهی غیرنظامیان کردند. آنها سپس آن را انجام شده از سوی حکامِ رژیمی معرفی کردند که به دنبال ساقط کردن آن بودند. این روش برای اولین بار در السالوادور و در اوج مقاومت در برابر دیکتاتوری نظامی پیاده شد که به کشته شدن حداقل75000 غیرنظامی منجر گردید. «جان نگروپونته» سفیر وقت آمریکا در هندوراس (از سال1981تا 1985م.) بود. او به عنوان سفیر در «تگوسیگالپا» و در حمایت و نظارت بر مزدوران نیکاراگوئه که در هندوراس پایهریزی شده بود نیز نقش کلیدی را ایفا کرد. وی در سال 2004م. نیز سفیر آمریکا در بغداد بود؛ او پس از خدمت به عنوان مدیر اطلاعات ملی دولت «بوش» با یک دستور بسیار خاص، مقدمات «گزینهی السالوادور» برای عراق را هم تصویب کرد. | + ادامه مطلب
طبق گزارش نیویورک تایمز آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) و واحد سایبری اسرائیل استاکسنت را طراحی کردهاند. بنا به گزارشی که نیویورکتایمز منتشر کرده است، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در تلاش برای کند ساختن روند توسعه برنامه هستهای ایران، دستور حملات سایبری استاکسنت به ایران را صادر کرده است.
نیویورک تایمز به نقل از منبعی ناشناس آورده است: باراک اوباما در اولین روزهای ریاست جمهوری خود، اجرای چنین حملاتی را شدت بخشید. تلاش برای انجام این حملات در زمان دولت جورج دبلیو. بوش آغاز شده بود. بدافزار استاکسنت در اواسط سال 2010 از کامپیوترهای ایرانی منتشر شد و رایانههای سراسر جهان را آلوده کرد. شایعات زیادی وجود دارد که این بدافزار توسط اسرائیل یا ایالات متحده ساخته شده است.
بنا به گزارش نیویورکتایمز، اوباما پس از آلوده شدن دیگر رایانهها، تصمیم به توقف حملات سایبری گرفت ولی همچنان بر ادامه این برنامه تاکید کرد. این گزارش میافزاید: بدافزار استاکسنت تلاش مشترک ایالات متحده و اسرائیل برای هدف قرار دادن برنامه هستهای ایران بود. نیویورکتایمز با مقامات اروپایی، اسرائیلی و آمریکایی که پیشتر و در حال حاضر در برنامه حملات سایبری مشارکت دارند، مصاحبه کرده است. | + ادامه مطلب